Aanstaande zaterdag twirlwedstrijden in Scheemda

Foto: Henk Pruim

SCHEEMDA – Komende zaterdag, 20 juni, staat de Eextahal te Scheemda de hele dag in het teken van muziek, dans en twirl.

Muziek Vereniging Prins Hendrik organiseert samen met de NBTA een twirlwedstrijd. De twirlwedstrijd begint om 9.30 uur en maar liefst 160 optredens zullen deze dag de wedstrijdvloer betreden.

De dag zal beginnen met het onderdeel 1-baton, een twirlonderdeel op verplicht muziek waarbij alle twirltechnieken aan de jury getoond moeten worden.
Het is een volle dag met deelnemers uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Flevoland.
Met maar liefst 18 optredens zijn de twirlsters en meiden van pomteam Explosion Junior van PH weer goed vertegenwoordigd.
Na de pauze staat het onderdeel Dance Twirl op het programma. Bij het onderdeel Dance Twirl dansen de twirlers een routine op eigen muziek.

De prijsuitreiking is rond 17.00. Deze wedstrijd is tevens een plaatsingswedstrijd voor het NK of voorronde voor het NK. Bij het behalen van voldoende punten kunnen de teams zich plaatsen voor het NK en de solisten voor de voorrondes van het NK.

De wedstrijddag wordt afgesloten met het Pomteam Junior van PH. Met het thema Heksen heeft dit team zich al geplaatst voor het NK.
Alle deelnemers zullen stralen en knallen op de wedstrijdvloer komende zaterdag. Nieuwsgierig naar de mooie soloshows en teamroutines? U bent van harte welkom om te komen kijken.

Ingezonden door: Carin Gremmer
Foto’s: Henk Pruim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.