Ondanks de hitte toch gezellig druk op de braderie in Onstwedde

Foto: Geert Smit

ONSTWEDDE – Woensdag was weer de gezellige en traditionele braderie in Onstwedde. Deze werd georganiseerd door de Handelsvereniging Onstwedde.

Van 13.00 uur tot 21.00 uur werd aan de Dorpsstraat weer de traditionele braderie gehouden. Er werd een diversiteit aan goederen te koop aangeboden, zoals kleding, sieraden, speelgoed, tuindecoraties en hobbyartikelen. Ook waren er stands van bedrijven en verenigingen uit Onstwedde en omgeving. Kinderen mochten op de kinderbraderie hun speelgoed verkopen en er stond een zweefmolen.
Zoals ieder jaar verzorgde Stichting Onstwedder Gaarv’n demonstraties van oude ambachten. Ook verkochten ze spekkendikken en hun beroemde, in de veldoven gebakken, broden.

Ondanks de hitte kwamen toch veel bezoekers naar de braderie in Onstwedde.

Diamanttocht. (Vanwege het warme weer starten vanaf acht uur!)

Op zaterdag 4 juli vindt de Diamanttocht weer plaats, een wandeling door het prachtige Westerwolde.
Wordt de Diamanttocht 2015 een nog groter succes dan vorig jaar? Aan de omgeving kan het niet liggen. Er worden 3 mooie routes uitgezet van 5, 10 en 18 kilometer. Zo kan iedereen een afstand kiezen die bij hem of haar past. Omdat er onverharde wegen in de routes zijn opgenomen, is de wandeling minder geschikt voor rolstoelgebruikers.
Evenals vorig jaar is de start bij MFA de Bast, Boslaan 18 in Onstwedde. Dit jaar kunt u zaterdag 4 juli starten tussen 8.00 en 12.00 uur ’s ochtends.

Foto’s: Geert Smit

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.