Medewerkster thuiszorg aangehouden voor verduistering

Foto: http://www.freepik.com/

STADSKANAAL – Met de aanhouding van een 25-jarige vrouw uit Stadskanaal verwacht de politie meerdere misdrijven te hebben opgelost. De vrouw wordt verdacht van verduistering van geld van bewoners die zij als medewerkster van een thuiszorgorganisatie bezocht.

Start van het onderzoek
De politie ontving eind vorig jaar informatie over een verduistering van geld door waarschijnlijk een thuiszorgmedewerkster. In overleg met het thuiszorgbedrijf, waarvoor de vermoedelijke verdachte werkte, werd besloten om geld te markeren. Toen er weer geld mistte werd de medewerkster door gewaarschuwde politieagenten aangesproken. De 25-jarige werknemerster bleek het gemarkeerd geld bij zich te hebben. Zij gaf de verduistering direct toe. Ook bekende zij dat zij vaker geld van bewoners had gestolen.

Aanhouding en verhoor
De vrouw werd enige tijd terug aangehouden en uitgebreid verhoord. Uit die verhoren bleek dat in ieder geval zeven bejaarde bewoners van Stadskanaal vermoedelijk slachtoffer zijn van de praktijken van de thuiszorgster. In alle gevallen kwamen familie en kennissen van de slachtoffers achter de gelddiefstallen. Van de buit, ruim 7500 euro, werd niets meer teruggevonden. Het geld ging volgens de verdachte op aan haar eigen levensonderhoud.

Het onderzoek is volledig afgerond. De politie maakt het dossier op en draagt dit over aan het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie beslist wat met de verdachte gaat gebeuren.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.