Rondleidingen in Watertoren Stadskanaal

WesterwoldeActueel.nl

STADSKANAAL – Gedurende de zomervakantiemaanden organiseert het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal op elke donderdag een rondleiding door de watertoren van Stadskanaal.

Bert Roossien, Gert Roelfsema en Arie Stenekes zullen op toerbeurt uitleg geven over de bouw, bouwstijl en de werking van het markante monument aan de Ceresstraat. De watertoren is al langere tijd niet meer in bedrijf maar staat sinds 2000 op de Rijksmonumentenlijst. Er valt dan ook heel wat over de geschiedenis van de toren te vertellen.

De rondleidingen vinden plaats op 9, 16, 23 en 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus. De start is om 11.00 uur. Aanmelden is niet nodig, belangstellenden kunnen zich melden bij het Streekhistorisch Centrum dat is gevestigd in Huize ter Marse naast de watertoren. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om bovenop de toren van het uitzicht te genieten.

Na afloop is er in het naastgelegen Streekhistorisch Centrum gelegenheid voor het nuttigen van koffie of thee. Ook kan hier de tentoonstelling over de geschiedenis van de Kanaalstreek worden bekeken.

In de watertoren is tevens de expositie Witte Olifanten III met installaties van Birgit Saupe uit Aken tot en met 11 september te zien.

Adres: Ceresstraat 1 en 2 Stadskanaal

Kosten rondleiding: € 5,00 p.p. incl. consumptie (Kinderen tot en met 5 jaar gratis, kinderen tot 16 jaar € 2,50)

Ingezonden.

Kinderen tot 14 jaar zonder begeleiding geen toegang.

Voor inlichtingen en groepsbezoek: 0599-612649

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.