Stel met inbrekersgereedschap aangehouden

WesterwoldeActueel.nl

ONSTWEDDE – De politie heeft zondagmorgen een 30-jarige man uit Leeuwarden en een 24-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden met inbrekersgereedschap.

Surveillerende agenten zagen de Leeuwarder fietsen op de Ter Maars en hielden hem staande. Toen ze hem controleerden bleek dat hij inbrekersgereedschap, drugs en koperen leidingen en fournituren bij zich had. De man is hierop aangehouden. Een getuige meldde zich direct bij de agenten en verklaarde dat er nog een vrouw op een brommer bij deze man hoorde. De getuige had het tweetal gezien bij een woning aan de Veenhuizen. Hij vertrouwde het niet en ging achter hen aan, maar verloor hen uit het oog.

Toen de agenten richting het politiebureau gingen troffen ze een getuige die vertelde dat er een vrouw met een brommer achter zijn woning stond die zich verdacht gedroeg. Op het Oude Kerkpad troffen de agenten de vrouw die bij het zien van de politie er rennend vandoor ging. Na een korte achtervolging is de vrouw aangehouden. De onverzekerde brommer is in beslag genomen. Het tweetal is ingesloten voor verhoor.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.