Deelnemers werken zich in het zweet tijdens Strijd der Besten

Foto: Henk Pruim

VLAGTWEDDE – Zondag, op de laatste dag van de Week der Besten, werkten de deelnemers aan Strijd der Besten zich in het zweet op het hinderniscircuit in de Schoolstraat.

Zondag werd bij partycentrum Rendering een enorm hinderniscircuit opgebouwd. Dit stond garant voor heel veel plezier en spektakel, waarbij de deelnemers getest werden op hun uithoudingsvermogen, kracht, souplesse en tactiek.

Elf teams streden tegen elkaar om de eerste prijs in de wacht te slepen. Een team bestond uit zes personen, waarvan er minimaal twee van het vrouwelijk geslacht moesten zijn. De minimale leeftijd voor deelname bedroeg 14 jaar.

De weergoden waren ook op zondag, evenals de hele  Week der Besten, goed gezind. Het publiek genoot van een eerlijke strijd, waarbij iedereen zijn uiterste best deed om met zijn of haar team te winnen. De teams hebben gestreden in vier onderdelen, op volgorde: de kantelmuur, de sweeper, vliegendtapijt en skippyslang en rodelbaan.

Aan het eind van de middag volgde de prijsuitreiking. Het team Old Stars, bestaande uit oud-bestuursleden en Missen van de Week der besten, kwam als winnaar uit de bus, tweede werd het team Rendering en derde Brownie. De overige teams waren: Team Pils, Team Veltins, Team Moi Bier, Team Sikkebok’n, Team Eetcafe de Leeuw, Team de Ferme Tegenstanders, Team Cocktail en Team Gratis Bier. De winnaars  kregen uit handen van Miss Week der Besten Jennifer Roodbergen een oorkonde en een beker uitgereikt.

En met de prijsuitreiking kwam een eind aan deze editie van Week der Besten. De organisatie werd onder luid applaus in het zonnetje gezet. Zij kunnen alvast beginnen te bedenken hoe ze het succes van dit jaar kunnen verbeteren cq evenaren.

Foto’s: Henk Pruim, Jacob Musch, Erik Nieborg

no images were found

Zie ook Facebook Week der Besten

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.