Politie waarschuwt voor buitenlandse klusjesmannen (Update)

WesterwoldeActueel.nl

BLIJHAM, 12 augustus – In Blijham zijn vandaag buitenlandse klusjesmannen gesignaleerd.

Wijkagent Marcel waarschuwt via Twitter voor buitenlandse klusjesmannen. Zij zijn vandaag gesignaleerd in Blijham. Ze rijden rond in een groene VW Sharan of Seat Alhambra.

Vaak gaat het om klusjesmannen die voor een gering bedrag aanbieden een klus uit te voeren, maar dan achteraf meer geld vragen.

De politie waarschuwt alert te zijn bij onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden aan de deur.

Update

Zie als voorbeeld dit politiebericht:

Nuenen – De politie heeft woensdag twee Ierse mannen (34 en 22 jaar) aangehouden die verdacht worden van oplichting en fraude. Zij zitten vast.

De politie verdenkt de oudste van de twee ervan dat hij betrokken is geweest bij de oplichting inwoners van Nuenen op woensdag 05 augustus jl. De slachtoffers werden die dag actief door enkele zgn. Ierse klusjesmannen benaderd met het verhaal dat de schoorsteen van hun woning nodig gerepareerd moest worden, maar dat ze dat voor een zacht prijsje konden doen. De mensen gingen daarmee akkoord en er werd een prijs afgesproken. In korte tijd werd het echter steeds een stuk duurder omdat er ook andere, zogenaamd dringende reparaties bijkwamen. Uiteindelijk heeft het benadeelde echtpaar enkele duizenden euro’s betaald, voor werkzaamheden aan schades die waarschijnlijk voor een flink deel eerst door de klusjesmannen zelf werden toegebracht. De politie onderzoekt of de man mogelijk aan andere, soortgelijke zaken te linken is en met wie hij heeft samengewerkt.

Waarschuwing slachtoffers
De slachtoffers willen andere mensen graag waarschuwen om niet met deze klusjesmannen in zee te gaan: “We beseffen achteraf wel dat we misschien wat naïef zijn geweest. Ook wij kenden de waarschuwingen in de media. Maar we zijn eigenlijk overbluft door hun professionele babbel en handelswijze. Ze zijn je steeds een stap voor. Voor ons gevoel was er op enig moment geen weg meer terug. Het dak lag al open en ze waren al bezig, voordat we een akkoord hadden. We kregen zelfs een foto onder ogen van rotte daklatten die dringend vervangen moesten worden, waarvan is gebleken dat die niet op ons dak genomen was. Hopelijk zien we nog iets van ons geld terug. Een erkent klusbedrijf heeft later de ontstane schade moeten herstellen, wat ons nog eens een extra duit heeft gekost.”

Fraude met kenteken
De tweede aangehouden man wordt verdacht van mogelijke fraude met het kenteken van een bestelwagen waarin hij reed. Hij was niet betrokken bij de vermoedelijke oplichting waarvoor de andere man werd aangehouden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.