Nacht van de Vleermuis bij de Burcht in Wedde

Foto: Het Groninger Landschap

WEDDE – Vrijdagavond 28 augustus wordt bij de Burcht in Wedde een vleermuis-excursie georganiseerd.

In het weekend van vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus is het de Nacht van de Vleermuis. Een kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien. De activiteiten vinden plaats door het hele land.

Zo ook in Wedde. Samen met de Burcht in Wedde organiseert Staatsbosbeheer Westerwolde een excursie voor zowel jong en oud, waarbij we opzoek gaan naar de vleermuis. We nemen een kijkje in het leven van dit bijzonder diertje die pas tegen de schemering actief wordt.

Met een batdetector proberen we de zeer hoge (ultrasone) geluiden waar te nemen die een vleermuis maakt. Deze geluiden zijn meestal niet met het blote oor te horen. Misschien kunnen we zelfs een vleermuis zien. We hebben zelfs de beschikking over een stalen roeiboot, dus gaan we ook proberen de vleermuizen die over het water scheren van dichtbij te bekijken. Er is een leuk spel en we sluiten af met wat drinken en iets lekkers.

We starten vrijdagavond 28 augustus om 20.00 uur. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Kosten €5,00 p.p.

Verzamelen bij de Burcht in Wedde

Hoofdweg 7

9698 AA in Wedde

 

Graag van te voren aanmelden bij boswachter Anneke Epping, via a.epping@staatsbosbeheer.nl of telefonische via 0620357586.

 

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.