Vloer van protonentherapiecentrum UMCG gestort

Foto: UMCG

GRONINGEN – Vrijdag is de betonvloer voor de toekomstige behandelruimten van het protonentherapiecentrum gestort.

Terwijl de meeste mensen vakantie vierden, is in de maanden juli en augustus hard doorgewerkt op de bouwplaats van het protonentherapiecentrum om voorbereidingen te treffen voor de grote betonstort. Zo werden wapening en leidingwerk in de vloer aangebracht en vond het maatvoeren van de vloer en het stellen van de bekistingen plaats.

Op 14 augustus was het zo ver en reden in totaal zo’n honderd betonwagens van de Betoncentrale Groningen naar de bouwplaats op het UMCG-terrein om 1.350 kuub beton te storten. Hiermee wordt de vloer gelegd van de toekomstige behandelruimten van het protonentherapiecentrum. De vloer wordt 1 tot 1, 20 meter dik en is gemaakt van een apart mengsel beton.

De komende maanden zal het gebouw, dat bestaat uit een kliniekgedeelte (met poli- en wachtruimten) en een behandelgedeelte (met deeltjesversneller en bestralingsapparatuur), laag voor laag worden opgebouwd.

Tekst en foto’s: UMCG

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.