Nieuwe rijhal manege Ter Apel bijna klaar

Foto: Jannet Brinks

 

TER APEL – De bouw van de nieuwe binnenbak van de manege in Ter Apel loopt op zijn  end.

Na jarenlang gesteggel over het al dan niet verplaatsen van de manege in Ter Apel is men dit jaar  begonnen met de bouw van een nieuwe binnenbak . Deze komt op de plaats waar eerder de buitenbak zat. Vorig jaar bepaalde de gemeente Vlagtwedde dat de manege op de huidige locatie mocht blijven. Eerder was men van mening dat vanwege strenge regelgeving een manege niet was toegestaan in het bosrijke gebied langs de Heembadweg.

Al die tijd was er weinig aan onderhoud gedaan. Ook keurde de paardensportbond KNHS de oude inrijhal af. Vanwege de pilaren voldeed de hal niet meer aan de normen die voor officiële wedstrijden zijn gesteld.

De gemeente Vlagtwedde droeg het grond voor het symbolische bedrag van één euro over aan de Stichting Manege Ter Apel en verstrekte een lening van twee ton; de bouw van een nieuwe rijhal kon beginnen.

De bouw van de nieuwe binnenbak vordert gestaag. Zaterdag hebben leden van de Kloosterruiters geholpen met het plaatsen van de bakrand. Zo zullen er nog vele zaterdag volgen dat de leden en vrijwilligers de handen uit de mouwen moeten steken. Maar dan staat er straks ook een mooie rijhal, waar naar verwachting op 5 oktober aanstaande de eerste indoorwedstrijd wordt gehouden.

Foto’s: Jannet Brinks

no images were found

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.