Rhede loopt uit voor de Rhedermarkt

Foto: Catharina Glazenburg

RHEDE – Zondag en maandag vond weer de traditionele Rhedermarkt plaats.

Zondag, traditioneel in het derde weekend van september, was de start van de Rhedermarkt. Voorafgaand aan de markt was om 10.00 uur een kerkdienst in de St. Nikolaus-Pfarrkirche. Om elf uur begon in het centrum van Rhede een jaarmarkt en vlooienmarkt.

Bij het Raadhuis aan de Gerhardyweg vond de negende Rhedermarktloop plaats. De start en finish was bij het raadhuis. Voor de jeugd was er parcours uitgezet wat varieerde van 500 meter voor kinderen tot en met 6 jaar en tot 1.500 meter voor de jeugd tot en met 17 jaar. Volwassenen konden kiezen uit twee afstanden, namelijk 5 en 10 kilometer. Tevens konden beoefenaars van de wandelsport of Nordic Walking kiezen voor een parcours over 5 of 10 kilometer. De winnaars werden om 15.00 uur gehuldigd. Voor de uitslagen klik HIER.

De hele middag was er live muziek en de horecagelegenheden waren open. Kinderen mochten gratis in de draaimolen en autoscooters en gratis ponyrijden.

Maandagmorgen begon om zeven uur de grote vee- paarden en klein-dierenmarkt. Dit is de grootste veemarkt in Noord Duitsland. Naast paarden en pony’s  waren er ook koeien, schapen, geiten, ezels en pluimvee. Veel dieren wisselden van eigenaar.

In het centrum was een kleine jaarmarkt. Ook de kermis en de vele biertenten waren weer open. Om acht uur was  de Rheder Markt-bijeenkomst. Hiervoor waren diverse gasten uitgenodigd, waaronder parlement-president Bernd Busemann, burgemeesters van partnergemeentes en stadsomroeper van de gemeente Oldambt: Geert Veen en zijn vrouw.

Klik Hier voor een verslag op NDR

De Rhedermarkt is in 2016 op 18 en 19 september.

Foto’s: Catharina Glazenburg

no images were found

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.