Buren voorkomen grote brand in woning Bad Nieuweschans

Foto: Teunis Streunding

BAD NIEUWESCHANS , 4 november – Vanavond hebben buren weten te voorkomen dat een woning aan de Langakkerschans in Bad Nieuweschans in vlammen op ging.

Vanavond werd om kwart over zeven brand gemeld in een woning aan de Langakkerschans in Bad Nieuweschans.  Op het moment dat de brandweer arriveerde deed de buurman een poging de brand met een poederblusser te blussen.  De brandweer heeft de bluswerkzaamheden overgenomen. Naar verluidt is de brand in een mand met wasgoed ontstaan. Of  een defecte droger  hiervan de oorzaak is, is niet duidelijk.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De bewoonster en haar buurman zijn in een ambulance gecontroleerd. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De woning werd geventileerd. De bewoonster is opgevangen bij haar buren. Aan de woning is veel rook- en waterschade ontstaan.

Foto’s: Teunis Streunding

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.