200 bezoekers bij netwerkbijeenkomst ondernemend Westerwolde

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – Zo’n 200 bezoekers kwamen dinsdag naar Zaal 12 voor de netwerkbijeenkomst voor ondernemend Westerwolde.

De organiserende gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde hoopten op de deze avond ondernemers met elkaar in contact te brengen en mogelijke samenwerkingsverbanden op gang te helpen. De avond bestond uit verschillende facetten. Zo praatte wethouder Seine Lok (Vlagtwedde) de aanwezigen bij over ondernemen in de nieuw te vormen gemeente Westerwolde. Keynote speaker Aqil Radjab sprak in een inspirerende toespraak over zijn leven als ondernemer.

De in Stadskanaal opgegroeide Aqil Radjab was ooit bij de marine, werd daarna ondernemer, “koppelboas” zoals hij zelf zei, ging failliet en hij en zijn gezin belandden voor drie jaar in de schuldsanering.

Daarna bouwde hij in korte tijd een bedrijf op met een jaaromzet van ruim tien miljoen euro. Over zijn leven schreef hij het boek ‘De slechtste ondernemer ooit’. Daarin vertelt hij over de hoogte- en dieptepunten in zijn leven.
Aqil Radjab was oprichter en voormalig eigenaar van Payroll Company en was daarmee één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland met een jaaromzet van ruim tien miljoen euro. In 2013 verkocht hij zijn onderneming en nu staat Aqil Radjab aan het hoofd van YOLO-Vision B.V. Hij wil met dit bedrijf mensen helpen om gelukkig te zijn en het maximale uit het leven te halen.

Wubbe Alvering uit Vlagtwedde, uitgever van bestaande en nieuwe media, gaf met een aangrijpende speech zijn beweegreden door om met een nieuw magazine te starten. De burgemeesters van Vlagtwedde en Bellingwedde mochten het prachtige eerste Glossy magazine Westerwolde Biz in ontvangst nemen en daarmee werd ook de website van Westerwolde Biz gelanceerd.

Lees meer: op http://www.alveringvlagtwedde.nl/

Carolien van Doesburg vertelde hoe ondernemers kunnen meeprofiteren van het geld dat de provincie beschikbaar heeft voor arbeidsmarktprojecten in ‘Groningen op voorsprong’. Burgemeesters Janneke Snijder-Hazelhoff en Leontien Kompier deden een duopresentatie over wat het Cittaslow keurmerk voor ondernemers kan betekenen en Jan Hut gaf de aanwezigen informatie over de laatste stand van zaken met betrekking tot breedbandinternet.

Tijdens de bijeenkomst werd een petitie opgezet waarin de provincie Groningen wordt gevraagd haast te maken met de aanleg van glasvezel in het gebied.

Tekst en foto’s: Geert Smit

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.