Voor-selectiewedstrijden Indoor Drachten bij manege De Driesporen

Foto: Freerk Boskers

ONSTWEDDE – Afgelopen zaterdag werden springwedstrijden gehouden in manege De Driesporen in Onstwedde. Deze wedstrijd was voor de klasse M/Z/ZZ één van de voor-selectiewedstrijden voor Indoor Drachten, die in januari wordt gehouden. 

Rana Dalenoord (Nieuwe Pekela) wist de gecombineerde klasse Z/ZZ te winnen, waarbij ze met Walligra in zowel de klasse Z alsook in de klasse ZZ uit kwam. In de Z was zij de enige die in de barrage foutloos wist te blijven. Ze was een concurrent van zichzelf, omdat ze het basisparcours ZZ ook foutloos sprong. Maar in de herhaling liep ze daarin toch tegen 4 strafpunten op. Toch was dit resultaat voldoende voor de derde plaats.

Als tweede stond Saskia Deknatel met Wembley uit Vries, die wel de snelste tijd had, maar één springfout kreeg. Zij wist
echter wel de klasse M te winnen, maar nu met Eyecatcher. Ze was nog geen seconde sneller dan de als tweede geplaatste Christa Delger met Blauwendraad’s Buga uit Winschoten. Minka Haverkamp (Hoogezand) met Certina zat hier weer ruim anderhalve seconde achter. De toegestane tijd stond vrij scherp, waardoor een aantal deelnemers helaas tijdstrafpunten kregen. In het M/Z progressief wist niemand foutloos te blijven en waren de 32 punten en de snelste en dus winnende tijd voldoende voor Willem Wierts (Nieuwe Pekela) met Equiléus, om als eerste te eindigen.

De ochtend begon met beginnersklasse BB, waarbij het eerste rondje werd gewonnen door Renate Beuving uit Odoorn met Quasi date. De tweede prijs opgeëist door de pas moeder geworden Maaike Oldenkamp met Erunella van de eigen vereniging De Driesporen. De tweede ronde werd gewonnen door Susanne Vegter met Ganoa van NIOP. Anja Fennema met First Light, ook Driesporen, werd 4e en viel net buiten de prijzen.

De klasse B klassiek werd gewonnen door Marsha Schütte (Boekweitruiters, Dalerveen) met Erania. Elise Hageman-Dierkes van de Driesporen kreeg de 5e prijs met Cupido M. Derk Smid ook van de eigen vereniging liep 2 springfouten op. Het progressief op tijd B werd gewonnen door Anthea Vis met Waihilleke (Goorechtruiters, Hoogezand). Elise wist hier de 4e prijs te pakken, terwijl Derk nu wel foutloos wist te blijven met zijn Timo. Hij was echter net niet snel genoeg voor een prijs.

Klasse L klassiek was voor Robbin Robijn met Gorlitz (Alterbergruiters, Zweeloo), die met een tijd van 40,79 sec maar liefst ruim 5 seconden sneller was, dan de nummer twee Sven Roze met Fuvuzela uit Nieuwleusen. Er waren 9 foutloze ritten in het basisparcours en er moest hard worden gereden in de barrage om in aanmerking te komen voor een prijs. Slechts 4 van de 9 wisten dit op de herhaling weer te doen. Christa Delger nu met Mij Red River was hierbij wel de snelste in een tijd van 37,92 sec, maar liep één springfout op en moest genoegen nemen met de 5e prijs. Het progressieve parcours werd ook gewonnen door Robbin Robijn voor Nora de Olde met Gulf’s Dubai (PSV Laarwoud, Zuidlaren).

De wedstrijden hadden een vlot verloop. De fraaie en afwisselende door André Schut ontworpen parcoursen werden door hem en parcourshulpen steeds weer snel omgebouwd.

Deze wedstrijd werd voor het laatst georganiseerd door wedstrijdsecretaresse en bestuurslid Immi van der Tuuk. Ook Harry Lukens stopt als springcommissielid. Beiden werden bedankt voor hun inzet en werden in het zonnetje gezet. Ze gingen met een leuk presentje naar huis. Maaike Oldenkamp en Miranda van Dijk zijn hun opvolgers.

De organisatie bedankt deelnemers, officials, sponsoren en vele vrijwilligers voor een geslaagde wedstrijd.

Bé Wilzing

Foto’s Freerk Boskers: Meer foto’s op driesporen.nl en onstwedde.info

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.