CBS Het Gebint en CBS De Rank winnen schrijversbezoek van Corien Oranje

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN, ONSTWEDDE – CBS Het Gebint en CBS De Rank hebben een schrijversbezoek van Corien Oranje gewonnen. De schrijfster bracht vandaag een bezoek aan beide scholen.

In het kader van de Kinderboekenweek hebben de bibliotheken van de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde een wedstrijd ‘de boekenrobot’ uitgeschreven. Zeven klassen zijn enthousiast bezig geweest met het maken van een boekenrobot en een filmpje. De jury heeft CBS Het Gebint en CBS De Rank als winnaars uitgekozen.

Als verrassing bracht schrijfster Corien Oranje een bezoek aan beide scholen. Corien Oranje is een Nederlandse kinderboekenschrijfster met zo’n 60 titels op haar naam. Ze won enkele prijzen voor (christelijke) jeugdboeken en werd daar diverse keren voor genomineerd. Ook schreef ze een musical. Corien Oranje studeerde theologie aan de Theologische Universiteit Kampen (Broederweg) en trouwde met een predikant. Samen hebben zij vier zoons (waaronder een drieling). Ze woonden vanaf 2003 in Jakarta, waar Oranje o.a. werkte als gevangenispastor, en zijn sinds 2010 woonachtig in Haren.

Bij CBS Het Gebint vertelde Corien over haar verblijf in Indonesië en over het schrijven van boeken. Ook wilden de leerlingen weten hoe je een boek schrijft en hoelang ze over het schrijven van een boek doet.

Voor de leerlingen was het een leerzame ochtend. Aan het eind van de gastles konden de kinderen een boek laten signeren en kreeg iedereen een boekenlegger.

Foto’s: Jans Velthuis

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.