..

Giezelbaargbloazers bij nieuwjaarsvisite in Streek Historisch Centrum

Foto: shc

STADSKANAAL – Op 3 januari wordt in het Streek Historisch Centrum een gezellige nieuwjaarsvisite georganiseerd. De Giezelbaargbloazers verlenen hieraan hun medewerking. Tevens is het mogelijk de watertoren te beklimmen.

Al jaren houdt het Streekhistorisch Centrum de traditie in ere om als één van de eerste activiteiten in het nieuwe jaar een nieuwjaarsvisite te houden. Dit jaar vindt deze bijeenkomst plaats op zondagmiddag 3 januari.
Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om het museum te bekijken onder het genot van traditionele nieuwjaarslekkernijen als rolletjes, boerenjongens en glühwein. Om 15.30 uur zal de (nieuwe) voorzitter van het SHC, Jan Overduin, stilstaan bij de plannen voor het nieuwe jaar.

Voor wie ook de omgeving van bovenaf wil bekijken is de watertoren naast het SHC deze middag ook opengesteld voor publiek. Een unieke gelegenheid om van het uitzicht te genieten zonder dat de bladeren aan de bomen het zicht belemmeren, zoals zomers het geval is wanneer de toren normaal gesproken open is. De watertoren is te beklimmen tot 16.30 uur.

De middag wordt voor het eerst opgeluisterd door de Giezelbaargbloazers uit Veele. Sinds 2007 blazen zij vanaf de Adventstijd tot Driekoningen op hun hoorns in de openlucht, en is hun signaal tot in de wijde omgeving te horen. In de bijzondere akoestiek van de watertoren zal dit helemaal een speciaal effect geven.

Nieuwjaarsvisite gratis, watertoren € 2,50 p.p.
Meer informatie: 0599-612649/ info@streekhistorischcentrum.nl (Bert Roossien/Helen Kämink)
Het Streekhistorisch Centrum is gesloten van 25 december tot en met 1 januari.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.