Ondernemers uit toekomstige gemeente Westerwolde ontvangen Cittaslow oorkondes (Update)

Foto: Robin Meijer

SELLINGEN, 19 januari – Vanavond ontvingen 26 ondernemers uit de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde de oorkonde ‘Supporter Cittaslow Westerwolde’.

Vanavond reikten de burgemeesters Janneke Snijder-Hazelhoff en Leontien Kompier tijdens een bijeenkomst bij Hof van Sellingen de oorkondes ‘Supporter Cittaslow Westerwolde’ uit. Met deze oorkondes kunnen de ondernemers aantonen dat zij het gedachtegoed van Cittaslow actief uitdragen en de kernwaarden ervan onderschrijven. De gemeente Westerwolde in oprichting is trots op het Cittaslow keurmerk en is verheugd dit te kunnen delen met ondernemers en organisaties uit de gemeente.

Tijdens de avond konden de kersverse supporters van Cittaslow meedenken over de nationale supportersdag op 3 juni 2016. Op deze dag komen alle Cittaslow supporters uit heel Nederland bijeen om te netwerken en met elkaar van gedachten te wisselen over hoe zij het keurmerk kunnen benutten in hun activiteiten.

Cittaslow supporters

De volgende ondernemers uit Bellingwedde en Vlagtwedde mogen zich supporter van Cittaslow noemen: Gewoon Natuurlijk, Bij Thijs, Sluiter Makelaardij Vlagtwedde, Streuding Schoppenfabriek, Beeldend Media, Hotel Bourtange, Hof van Sellingen, B. Prins bouwbedrijf & Tekenbureau, Restaurant De Heksenketel, Bed en Breakfast Westerwolde, De Zonnegeloren, De Slangenborg, Rineke Dijkinga V.O.F., L.T.O. Noord Westerwolde, Bed & Breakfast ‘The Little Farm’, Groenteboerinnetjes, Erdman Makelaardij, Smederij Berndt, Ger’s Ezelstal, Pieter Dekker Rondvaarten en Arrangementen, Contactmakker, Groningen Natuurlijk!, Camping Boerenbont, Elohim Centre, Aan de Hoorndermeden, Janty Design, Dorpsraad Vriescheloo, Riooltechniek Pals en Fluisterboot Welvoart.

Om supporter te worden moet een ondernemer of organisatie aan een aantal criteria voldoen die verbonden zijn aan het gedachtegoed van Cittaslow. De gemeente Westerwolde in oprichting toetst iedere aanvraag op deze criteria. Ondernemers en organisaties met interesse in het supportersschap kunnen voor meer informatie en het aanvraagformulier terecht op www.bellingwedde.nl en www.vlagtwedde.nl.

Cittaslow

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Gemeente Westerwolde in oprichting verwierf het keurmerk op 19 juni 2014.

Foto’s: Robin Meijer

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.