Expositie 10 jaar “Kunst aan de rand van Nederland” tijdens Pinksterweeekend

Foto ingezonden door Willem van de Sanden

REGIO – Tien jaar “Kunst aan de rand van Nederland”. In het Pinksterweekend op 14, 15 en 16 mei vieren we dit feit met een expositie en kunstroute waarbij er gelegenheid wordt geboden drie middagen van heel veel kunstvormen te genieten. In juli en augustus zal vervolgens een grote groepsexpositie plaatsvinden in Leer/Ostfriesland.

Het genootschap is inmiddels een niet meer weg te denken podium voor 50 kunstenaars in de Gronings-Duitse grensstreek. Hun veelzijdige werk willen zij aan een zo breed mogelijk publiek laten zien, onder het motto Kunst Kent Geen Grenzen!

Sinds de oprichting in 2006 werden ieder jaar één of meerdere tentoonstellingen georganiseerd en ook werd acte de présence gegeven tijdens diverse evenementen in de regio, aan beide zijden van de voormalige landsgrens. De Stichting Atelierroute Oost Groningen, ontstaan in 1999 in Veendam, is eind 2011 samengevoegd met Kunst aan de rand van Nederland.

Er doen 20 enthousiaste beeldende kunstenaars mee aan deze pinksterkunstroute en de overzichtsexpositie, dus wordt voor een afwisselend aanbod gezorgd zowel in stijl als in materiaalgebruik, in bekende en minder voor de hand liggende technieken. Werken die voor zich spreken of om toelichting vragen.

De kunstenaars ontvangen u graag thuis, in atelier of galerie, op eerste en tweede Pinksterdag tussen 12 en 18 uur. Onderweg van atelier naar atelier kunt u genieten van het weidse en afwisselende landschap aan beide kanten van de grens met Ostfriesland/Emsland.

De overzichtsexpositie is op zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 mei te bezoeken, op het adres Wilhelminastraat 50 A, 9541 AR Vlagtwedde. Op ditzelfde adres bevinden zich de ateliers van Annemieke Spierenburg en Magna Postma.

Op zaterdag vanaf 15 uur zijn de meeste kunstenaars daar aanwezig om hun werkwijze, inspiratie en kunst met de bezoeker te delen. U kunt dan tevens bepalen wat u aanspreekt en wie u tijdens de Pinksterdagen wilt bezoeken. Op alle locaties is de toegang gratis.

Deelnemers zijn in Winschoten Anka Willems (schilderijen, tekeningen), Jannie Slootweg (DiVetro glaskunst) en Marten Randa (acrylschilderijen), in Hongerige Wolf Rie Honhof, (schilderijen, collages, objecten), in Drieborg Marloes Buigel Boering (schilderijen, tekeningen), in Bad Nieuweschans Ingrid Constance (schilderijen, collages), Hans van Herwijnen (schilderijen, tekeningen) en Johan de Vries (geblazen glas), in Bellingwolde Mieke van Es (schilderijen), in Wedderveer Willem van de Sanden (schilderijen, tekeningen,grafiek), in Vlagtwedde Annemieke Spierenburg (schilderijen, aquarellen,tekeningen) en Magna Postma (olieverfschilderijen), in Ter Apel Harry Schomaker (inktrolschilderingen en druktechnieken), in Ommelanderwijk (Veendam) Anneke Gebert (keramiek), in Wildervank Aafke Pierik (schilderijen), in Duitsland: Neudersum, Annette Brouwer (schilderijen en beelden), in Bunde Ingalil Lang (abstracte schilderijen), in Wymeer Annett Serafin (keramiek en tegels) en in Coldam/Leer Vincent en Gemma van Leeuwen (glas-op-glaskunst).

De route kan op ieder gewenst adres worden gestart. Folders zijn bij alle kunstenaars en op meerdere adressen te verkrijgen. Op de website www.kunstaanderandvannederland.nl staat informatie over alle kunstenaars, hun werk en een routekaartje.

Ingezonden.

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.