Jeugd Wedde heeft eindelijk felbegeerde pannakooi

Foto: Bé Eelsing

WEDDE – Vanmiddag is bij OBS De Vlonder de pannakooi in gebruik genomen.

Op 13 april bewezen leerlingen van OBS De Vlonder dat het voetballen in hun bloed zit. Zij plaatsten zich bij het jaarlijkse schoolvoetbal voor de regiofinales op 18 mei in Veendam. Het is dan ook niet zo vreemd dat het hebben van een pannakooi hoog op hun lijstje stond. Om dit mogelijk te maken deden zij mee aan de actie van de de Stichting Voor Elkaar van de Coöperatie Univé Stad en Land. Door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen maakten ze kans op een geldbedrag van tien-, vijftien- of vijfentwintigduizend euro. Hoezeer zij ook hun best deden, ze grepen net naast de prijs.

Dit was een enorme domper. Maar de leerlingen lieten het er niet bij zitten. Door het organiseren van verschillende acties, zoals sponsorlopen, auto’s wassen en flessen in te zamelen en door schenkingen van diverse instanties, ouders en bedrijven kregen ze voldoende geld binnen om de felbegeerde pannakooi te realiseren.

Vandaag werd deze officieel in gebruik genomen. Na een korte toespraak door directeur Ruud Zwinkels en sportdocente en meervoudig voetbalinternational Marloes de Boer mocht Mark Lalkens de kleurige vlag met het nieuwe logo van de school hijsen. Daarna nam Hans Nijland, algemeen directeur FC Groningen het woord. Hij benadrukte in zijn speech hoe belangrijk sport en spel voor kinderen is.

Nadat hij de leerlingen had toegezegd dat ze een wedstrijd van de FC mogen bijwonen gebeurde waarop de leerlingen de hele tijd hadden gewacht: de pannakooi werd geopend en meteen volop in gebruik genomen.

Foto’s: Bé Eelsing