Radio Westerwolde mag uitzenden via DAB+

VLAGTWEDDE – Primeur! Radio Westerwolde heeft een primeur en niet zo meer 1! Als eerste lokale omroep in Nederland heeft Radio Westerwolde de vergunning gekregen om uit te mogen zenden via DAB+.

DAB+, ken ik het niet ergens van?

DAB+ ken je op dit moment waarschijnlijk vooral door de promotiecampagne Let’s get digital. Als je luistert via een radio met DAB+ technologie (digitale radio via de ether), kun je luisteren naar de zenders die je al kent van de FM en extra digital only stations. Van jazz tot rock, van klassiek tot R’nB en van nieuws tot kinderradio.

Waarom heb je eigenlijk DAB+?

De radiostations in Nederland digitaliseren. Je kon al digitaal radio luisteren via je computer, mobiele telefoon of via de set-top-box van je provider, maar nu kun je ook gratis digitaal radio luisteren via de ether met DAB+, op termijn de vervanger van FM. Je hebt daarvoor een radio-ontvanger nodig met DAB+ techniek. DAB+ is digitaal radio luisteren via de ether in bijvoorbeeld je auto, de tuin, op de camping, onderweg of op je wekkerradio. En met een nieuwe digitale DAB+ radio geniet je niet alleen van meer zenders dan op FM, je krijgt ook digitale geluidskwaliteit, je vindt jouw favoriete radiostations op naam (en niet op frequentie zoals bij FM) en DAB+ is in Nederland gratis in de lucht te ontvangen.

Wat kan ik ermee?

Een radio met DAB+ technologie biedt meer keuze aan radiostations, meer gemak, digitale geluidskwaliteit en in bijna heel Nederland gratis ontvangst van radiostations. Daarvoor heb je wel een digitale DAB+ radio nodig. Net als bij FM heb je geen abonnementskosten en geen gedoe met registreren of inloggen. Alleen maar afstemmen op je favoriete radiostation en radio luisteren in digitale geluidskwaliteit. De DAB+ digitale ether-netwerken zijn vooralsnog gebouwd voor ontvangst buitenshuis. Op termijn worden meer zendmasten geplaatst waardoor de DAB+ netwerken ook meer en meer geschikt zullen zijn voor digitale DAB+ radio’s binnenshuis. Afhankelijk van waar je woont, kan het toch ook nu al zo zijn dat digitale radiostations binnenshuis prima te ontvangen zijn. DAB+ is op termijn de vervanger van de FM.

Radio Westerwolde is dus klaar voor de toekomst en hoopt zijn luisteraars zo nog meer van dienst te zijn, want we zijn straks dus overal te ontvangen en ook nog eens in digitale geluidskwaliteit.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.