..

Delfsail trok half miljoen bezoekers

Foto: Catharina Glazenburg

DELFZIJL – Delfsail heeft de afgelopen vijf dagen een half miljoen getrokken.

Een half miljoen bezoekers genoten van het evenement Delfsail. Dit is 100.000 minder dan waar de organisatie op had gerekend. Mogelijk bleven toch een groot aantal mensen thuis vanwege het slechte weer de eerste dagen.

Ruim 200 schepen waren in de haven van Delfzijl te bewonderen, waaronder Tall Ships en de vloot van varend erfgoed. Daarnaast werden op de kades diverse activiteiten en optredens georganiseerd.

Zondagmiddag vertrokken de schepen weer. Vanwege het getij moesten de Tall Ships rond drie uur al vertrekken. Ook nu hadden ze, evenals bij aankomst, wind tegen en bleven de zeilen gestreken. Nagezwaaid door duizenden mensen vertrokken een aantal in de richting van Antwerpen, waar zij meedoen aan de Tall Ship Races naar Lissabon. Ook op de dijken en bij de pier bij de Eemshaven stonden honderden mensen om nog een laatste glimp van de mooie schepen op te vangen.

De foto’s en de video in de haven zijn zaterdag gemaakt door Ronny Regio-Events.

Klik HIER om naar het album van Ronny te gaan.

De foto’s van het vertrek zijn gemaakt bij de Eemshaven. Het zijn De Mir uit Rusland, de Dar Mlodziezy uit Polen, de Kruzenshtern uit Rusland en de Statsraad Lehmkuhl uit Noorwegen. Foto’s: Catharina Glazenburg. Klik HIER voor meer foto’s.

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.