..

Wie stuurt Geuko een kaartje voor zijn vierde verjaardag?

Foto: FB

WINSCHOTEN – Aanstaande dinsdag is Geuko jarig. Geuko is ernstig ziek. Wie stuurt hem een kaartje?

De hele week besteedde Radio Westerwolde aandacht aan de Stichting Make a Wish; een succesvolle actie die bijna 4.000 euro in het laatje van deze stichting bracht. Iedereen die hieraan op wat voor manier ook een bijdrage heeft geleverd, bedankt.

In samenhang met deze actie kreeg de redactie van Westerwolde Actueel een link doorgestuurd over het ernstig zieke jongetje Geuko van Lang uit Winschoten, met het verzoek hier enig aandacht aan te besteden. Geuko wordt aanstaande dinsdag 23 augustus vier jaar. Maar in plaats van naar de basisschool te gaan ligt hij op de kinder intensive care van het UMCG.  Hij heeft de agressieve, zeer zeldzame ziekte AFM. AFM staat voor Acute Flaccid Myelitis. Het is een aandoening aan het zenuwstelsel, in het bijzonder het ruggenmerg. AFM wordt gekenmerkt door een plotselinge zwakte in één of meer armen of benen, samen met spierverslapping en verminderde of afwezige reflexen. Gevoelloosheid of andere lichamelijke symptomen zijn zeldzaam, hoewel sommige patiënten pijn in hun armen of benen kunnen hebben. In sommige gevallen, disfunctie van de zenuwen die het hoofd en de nek, waardoor dergelijke eigenschappen zoals gezicht zwakte, slikken of neerhangen van de ogen kan de zwakte van de ledematen vergezellen. (bron: Wikipedia).

Deze ziekte is een keer eerder in Amerika voorgekomen. Voor zover bekend is Geuko de enige in Nederland met deze ziekte. De zeer agressieve ziekte heeft zijn lijfje plat gelegd. Van een vrolijk en gezond ogend jongetje is hij veranderd in een ziek mannetje, wat daar ligt in het grote ziekenhuisbed. Een Amerikaanse arts heeft goede hoop op herstel, maar geeft aan dat er rekening moeten worden gehouden met 1 of 2 jaar (of langer).

Geuko laat zijn ouders elke dag kleine verbeteringen zien. De meest kleine stapjes, zoals zijn tong uitsteken, maakt hen al blij. Inmiddels hebben ze zijn glimlach ook terug gezien (zie foto) en dat na 27 dagen! Een lange revalidatie-weg ligt nu voor hen. En zij zullen er alles aan doen om Geuko te ondersteunen.

Ondanks alles willen zijn ouders dat Geuko een leuke vierde verjaardag mag krijgen. Daarom deze oproep om hem voor zijn verjaardag een kaartje of een mooie tekening te sturen. Het adres is: Geuko van Lang, UMCG Kinder IC -CA 59, Postbus 11.120 9700CC  Groningen.

 

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.