Slapen bij de Dino’s in Wedde; een hele speciale ervaring

Foto: Hilvert Huizing

WEDDE – Zo’n 65 miljoen jaar geleden stierven de laatste dinosaurussen uit, maar zaterdag tijdens de ‘Nacht van de Dino’ kwamen ze weer tot leven.

Op het landgoed Tenaxx staan meer dan 20 levensgrote dino`s. De reuzendieren heersten gedurende miljoenen jaren over de wereld en spreken nog altijd tot de verbeelding. Gisteravond en vannacht konden bezoekers de aanwezigheid van deze dieren op een heel andere manier beleven. In magische kleuren licht leken ze echt tot leven te komen. Om dit van heel dicht mee te maken konden bezoekers kamperen op het landgoed. Midden tussen de dino`s de nacht doorbrengen – een gebeurtenis die de kinderen nooit zullen vergeten.

Zaterdagmiddag konden de bezoekers die bleven overnachten vanaf drie uur hun tentjes opzetten. Om vijf uur vond een spectaculaire opening plaats, gevolgd door een barbecue. Kinderen konden in de dino-doe ruimte haaientanden zeven, zelf een fossiel uit steen hakken, gipsen dino`s gieten en bij het Genootschap van Kwatsch en Meesterschap zich laten schminken of een dinobroodje bakken.

Vanaf 20.00 uur vermaakte het gezelschap “Cloversend” het publiek met Ierse Folk en Franse- en Middeleeuwse traditionals. Dit zorgde zo rond het kampvuur voor een gezellige sfeer. Om middernacht werd de dag afgesloten met een groot vuurwerk.

Vanmorgen stond een lekker ontbijt klaar. Ook vandaag mogen de kampeerders nog de hele dag op het landgoed verblijven.

Foto’s: Hilvert Huizing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.