..

Damster kunstenares Greet Dijkstra organiseert voor de negende keer KUNST IN DE KERK

APPINGEDAM – Voor de negende keer organiseert de bekende Damster kunstenares Greet Dijkstra weer KUNST IN DE KERK.

In 2007 kreeg ze het verzoek van de plaatselijke Handelsvereniging of ze in de Nicolaikerk een kunstmanifestatie zou willen organiseren, als onderdeel van de toenmalige kerstmarkt rondom de kerk. Ze ging de uitdaging aan en nu negen jaar later is KUNST IN DE KERK een begrip in de regio, maar ook ver daarbuiten.

Na de restauratie van de naastgelegen Franse School, werd ook deze locatie als presentatieruimte aan de kunstmanifestatie toegevoegd. Gezien het succes, gingen er al gauw stemmen op om KUNST IN DE KERK uit te breiden met b.v. een tent aan de achterzijde van de kerk, waardoor nog een aantal extra deelnemers zouden kunnen worden toegevoegd.

Een snelle rekensom leerde al gauw dat de extra kosten, die dit met zich mee zou gaan brengen, een negatieve invloed op de kosten voor de deelnemers zou hebben. KUNST IN DE KERK staat bekend om de gezellige sfeer en een zeer gevarieerd aanbod van deelnemende kunstenaars en dat willen we graag zou houden, aldus organisatrice Greet Dijksta. In het begin moesten we heel veel tijd steken om kunstenaars hiervoor te interesseren, maar nu, 9 jaar later, is dat een stuk gemakkelijker geworden. Kunstenaars, die eenmaal van de partij zijn geweest, komen graag terug. Toch steekt de organisatrice veel tijd in het zoeken naar nieuwe kunstenaars , terwijl er ook ruimte moet blijven voor talent uit de naaste omgeving.

Terwijl de negende editie van KUNST IN DE KERK nog van start moet gaan wordt ook al nagedacht over het 10-jarig bestaan! Daar willen we natuurlijk graag wat bijzonders van maken, verklaart de Damster kunstenares. We hebben een enthousiast vrijwilligersteam om ons heen verzameld, waarmee we samen met de geweldige steun en medewerking van de mensen van de Nicolaikerk, ieder jaar weer met heel veel plezier aan de slag gaan. Daarnaast zijn we ook op zoek naar opvolgers, die te zijner tijd het stokje van ons over kunnen nemen hoopt Greet Dijkstra. Het is natuurlijk een geweldige ontwikkeling dat Kunst in de Kerk een dusdanige aantrekkingskracht heeft gekregen, dat er nu meerdere activiteiten, zoals Lutje Winterwelvaart op deze dag plaatsvinden. Al met al staat Appingedam op deze dag helemaal in het teken van kunst en cultuur.

KUNST IN DE KERK is ook dit jaar weer open van 11.00 – 17.00 uur en is de toegang GRATIS!

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.