..

“Westerwolde, IetsOuder” praat over samenwerking opleiding Campus en project zorg (T)huis

STUDIO RADIO WESTERWOLDE – Dinsdag 6 december is te gast bij “Westerwolde, IetsOuder” Dhr. J.Stel (schooldirecteur Campus Winschoten/Noorderpoort). Campus Winschoten is een school waarin het VMBO van het Dollard College, de opleidingen Groen van Terra en de MBO opleidingen van het Noorderpoort samenwerken. Deze samenwerking komt in een bijzonder mooie vorm tot uiting in het project zorg(T)huis. Hierin proberen zij als Campus Winschoten iets te betekenen voor de regio.

Campus Winschoten heeft rond de 40 opleidingen en vrijwel alle opleidingen zijn met hun leerlingen en docenten betrokken bij het zorg(T)huis. Daarnaast zijn er ongeveer 75 ondernemers en organisaties  zonder wie het zorg(T) huis niet had bestaan. Door hun inzet en die van de leerlingen kan het zorg(T)huis een werkervaringsplaats zijn. Ze geven er voorlichting aan mantelzorgers, patiënten en mensen uit het beroepenveld.

Zorg(T)huis Winschoten is tot stand gekomen met woningcorporatie Acantus in samenwerking met Campus Winschoten. In dit pand aan de Blijhamsterstraat 11 in Winschoten gaan studenten verschillende voorzieningen demonstreren -live en digitaal- om zichtbaar te maken wat technologie kan betekenen in het langer zelfstandig kunnen blijven wonen van ouderen en jongeren met een beperking. Zowel Acantus als Campus Winschoten willen met dit project een bijdrage leveren aan de bewustwording van ouderen en hun omgeving dat langer thuis blijven wonen mogelijk.

Verder in deze uitzending:
Zorgprofessionals moeten structureel aandacht hebben voor signalen van ondervoeding bij 65-plussers.
En ouderen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, kunnen beter de dagelijkse functies, zoals traplopen en opstaan uit een lage stoel trainen, dan algemene spierversterkende oefeningen doen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht.

Luistert u dinsdag mee? Vanaf 18.00 tot 19.00 “Westerwolde, IetsOuder”met Wilma Swarts en Herman Alink. Techniek en geluid door Peter Hannemann.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.