Met een frisse duik het nieuwe jaar in

Foto ingezonden door Dirk van Nieuwpoort

DELFZIJL – Met een frisse duik het nieuwe jaar in. Dat kan op zondag 1 januari 2017 in Delfzijl.

Wethouder Jan Menninga verricht om 14.00 uur het startschot op het strand bij het Eemshotel in Delfzijl. Wie een duik in de Eems waagt, krijgt na afloop een vaantje. De organisatie van de nieuwjaarsduik is in handen van het Huis voor de Sport te Hoogezand.

Mooie traditie
‘Ook in 2017 kunnen inwoners weer fris het nieuwe jaar in’, zegt wethouder Jan Menninga. ‘De nieuwjaarsduik is een mooie traditie die de gemeente graag in stand houdt.’ Vanaf 13.00 uur kunnen deelnemers zich omkleden in de partytent op de parkeerplaats van Groningen Seaports aan het Baaisterhoofd. Na de duik kan men hier douchen. Ook is er in de partytent een EHBO-post aanwezig. Ambulancepersoneel en de reddingsbrigade Appingedam begeleiden de nieuwjaarsduik. Parkeergelegenheid is er langs de weg, aan het Baaisterhoofd. De muzikale omlijsting verzorgt het
Delfzijls Harmonie Orkest.

Wegens slechte weersomstandigheden bestaat de kans dat de nieuwjaarsduik niet door kan gaan.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.