..

Giezelbaargbloazers op OBS De Wiekslag in Blijham

Foto: Reina Glazenburg Stel

BLIJHAM – Vandaag had OBS De Wiekslag een wel heel bijzondere afsluiting van het schooljaar 2016 gepland. Al bij aankomst op het plein zagen de kinderen en ouders een passende entourage met kerstboom, vuurkorf, waxinelichtjes en als extra’s de Giezelbaargbloazers uit Veele met hun midwinterhoorns. De Giezelbargbloazers bliezen op hun hoorns en zorgden voor een toepasselijke sfeer op het plein.

De ochtend was ingedeeld in workshops waaruit de kinderen konden kiezen. Zo hadden de kinderen de keuze uit een workshop kerstknutselen, het spelen van gezelschapsspelletjes en er was een toepasselijke film die uiteraard bij de tijd van het jaar paste..

De oudere leerlingen kregen een gastles van de Giezelbaargbloazers. De mannen demonstreerden hoe er op de midwinterhoorn geblazen moest worden en de leerlingen mochten zelf ook aan de slag om geluid uit dit wel heel bijzondere instrument te krijgen.

Aan het eind van de ochtend ging een ieder met een voldaan gevoel naar huis en kon de kerstvakantie beginnen.

Tekst: OBS De Wiekslag

Foto’s: OBS De Wiekslag en Reina Glazenburg Stel

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.