Winkels verwoest bij brand in Delfzijl

Foto Laurence Meijer

DELFZIJL – Bij een brand in het centrum van Delfzijl zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 3 winkels en bovengelegen woningen uitgebrand. Twee nabijgelegen panden hebben veel rook- en waterschade.

De brand is ontstaan in een kledingwinkel. De brandweer schaalde direct op naar een grote brand. De brandweer heeft alles op alles gezet om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar twee naastgelegen winkels. Door de smalle doorgangen was dit erg moeilijk. Omwonenden zijn geëvacueerd.

Rond negen uur werd het sein brand meester gegeven. Het centrum van Delfzijl is voor een groot deel afgesloten. Om de werkzaamheden spoedig te laten verlopen roept de brandweer op om niet naar het centrum toe te komen.

Momenteel is de brandweer bezig met nablussen, een sloopbedrijf zal hierin assisteren.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.