..

Winters avontuur voor Stichting Mission Possible

Foto: Stichting Mission Possible Nederland

UITHUIZEN – In acht dagen tijd een tocht van ruim 7.000 km, kris kras door Scandinavië. Dit alles om aandacht te vragen en geld op te halen voor het Baby-box-project van de organisatie Mission Possible. Dat de tocht gaat plaatsvinden hartje winter maakt de uitdaging alleen maar groter.

Het is de tweede keer dat Mission Possible deelneemt aan de ScanCoveryTrial. Vorig jaar werd een verdienstelijke 9e plek behaald. “Het is een fantastisch avontuur maar ook een enorme uitdaging. De natuur is schitterend maar het is ook een vermoeiende tocht. Het is voor ons een hele mooie manier om het werk van Mission Possible onder de aandacht van een groter publiek te brengen.” aldus Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland.

De ScanCoveryTrial is een autotoertocht waarbij strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang is voor het wedstrijdelement. Er doen deze keer 108 teams mee. Elk team krijgt per etappe een GPS-coördinaat en moet zelf aan de hand van verschillende navigatiesystemen de ideale route en tijd berekenen. Tussendoor moeten ook navigatieproeven worden gedaan. Vooraf is niet bekend hoe de route loopt. Wel is bekend dat deze editie van de ScanCoveryTrial de Lofoten, een eilandengroep boven de poolcirkel aan de kust van Noorwegen zal aan doen. De 7e editie gaat op vrijdag 6 januari van start en de finish is op zondag 15 januari 2017.

“Met onze deelname ondersteunen wij het Baby-box project. In het Baby-box project worden dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen en in Rusland. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd (13 – 15 jaar!) voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. Het Baby-box project biedt directe hulp aan kind en moeder maar ook zo veel meer: De moeders die het pakket ontvangen krijgen ook voorlichting, medische zorg en mentale ondersteuning en pastorale zorg. De totale kosten voor een doos inclusief de bezorging, de voorlichting en de zorg voor moeder en baby bedragen € 50. Natuurlijk kan er ook een ander bedrag worden gedoneerd. Groot of klein, eenmalig of structureel, elke bijdrage is welkom!“.

Mission Possible heeft in acht steden in Rusland opvangtehuizen en rehabilitatiecentra waar moeders en jonge kinderen een nieuwe start kunnen maken. In Bulgarije ondersteunt Mission Possible in verschillende dorpen de Roma-gemeenschap met gaarkeukens, een alfabetiseringsprogramma en vakopleidingen.

Meer informatie vindt u op www.missionpossible.nl.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.