Laatste voorbereidingen worden gedaan voor The Barrel Challenge winter 2017

EMMEN – Over ruim een week vertrekken ruim 170 auto’s van voor 1999 vanuit Emmen voor The Barrel Challenge richting Scandinavië. Een uitdagende rit door Duitsland, Zweden, Noorwegen en Denemarken.

Voor de meeste deelnemers zit het bouwen aan de auto er inmiddels op en staat deze startklaar. Anderen moeten nog een paar laatste dingen doen om te kunnen vertrekken.

Route
The Barrel Challenge start 12 februari 2017 vanaf de parkeerplaats van Routiers Restaurants Emmen. Vanuit Emmen gaat het gezelschap naar Travemünde om daar aan boord te gaan van ferry naar Trelleborg. Vanaf de ferry wordt er gereden naar Karlstad. De dagen erna wordt de grens met Noorwegen bereikt met als eindbestemmingen; Savalen, Dombås en Bergen. In Bergen gaan de auto’s weer op de boot om via Stavanger naar Hirtshals te varen. Op deze boot zal het eindfeest plaats gaan vinden. Vanuit Hirtshals kan een ieder weer op weg naar huis.

De organisatie van The Barrel Challenge heeft afgelopen weken de route nog eens bestudeerd. Op de kaart staan alle eindpunten. De definitieve route blijft vanzelfsprekend tot op het laatst een verrassing. Ook is het “Barrelboek” naar de deelnemers verzonden. Hierin staat alle informatie die nodig is tijdens de rit en de regels waar men zich aan dient te houden.

Atlantic Road (Atlanterhavsvegen)
Eén van de hoogtepunten tijdens The Barrel Challenge is de Atlanterhavsvegen, beter bekend als de Atlantic Road. Deze weg is letterlijk een route door de Atlantische Oceaan. Deze 8 kilometer lange weg verbindt de twee dichtstbevolkte steden van de provincie Møre, Kristiansund en Molde. Atlantic Road is een vaste verbinding tussen het eiland Averøy en het vasteland van Noorwegen. In totaal gaat de Atlantische weg over 8 bruggen. De route kenmerkt zich om de scherpe bochten van de route.

De Noren hebben de Atlantic Road in 2005 uitgeroepen tot bouwwerk van de eeuw.

The Barrel Challenge volgen
Tijdens de rit rijdt er een team mee namens RTV Westerwolde. Vanuit deze auto worden dagelijkse verslagen, een liveblog, Facebook updates en telefonische interviews verzorgt. Vrijdag 10 februari om 11:15 uur zijn de teamleden van Team Onbekwaam Lekker en RTV Westerwolde te horen in “de dag vanmorgen”. Maandag 13, woensdag 15 en vrijdag 17 februari om 9:15 uur wordt er telefonisch contact worden gelegd met Team RTV Westerwolde.

Nieuw tijdens de rit is onze liveblog. Vanaf 10 februari wordt er op Westerwolde Actueel een Liveblog bijgehouden. Hierin worden zo veel mogelijk berichten van alle deelnemende teams bijgehouden.

Goede Doelen
Veel deelnemende teams doen niet alleen voor de lol mee, zij staan voor uitdaging om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Door sponsors van de diverse teams kunnen onder andere Stichting Hoogvliegers, Make a Wish Nederland, Stichting Leergeld Emmen en het diabetesfonds na afloop een bedrag tegemoet zien..

Sponsors
Om de verslaggeving mogen te maken laat team van RTV Westerwolde zich ook sponsoren. Deze editie wordt de deelname mede mogelijk gemaakt door Rijschool Wouter Ploeger te Winschoten, Flexiplus Facility Group te Wedde, Gastouder “Bij de Mikjes” te Nieuwe Pekela en MustB Grafisch ontwerp en drukwerk te Kampen.

Foto’s van teams: barrel boys, Crisis team, Manta Team, Buurman & Buurman, Team ’t Word Altied Wat, Watmotdatmot2017, Slump Aalten