Nieuw Gronings muzikaal talent in De Spil

Foto: Pop Groningen

NIEUWE PEKELA – Zaterdag is in De Spil de vierde voorronde voor de POPgroningen Talent Award. Deze voorronde is onder andere tot stand gekomen in samenwerking met Pekelpop.

Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een traject waarin ontwikkeling van de acts en coaching centraal staat. Via acht voorrondes, twee halve finales in Simplon en een finale in Vera blijft er op het einde één act over die nog extra wordt gepusht door de provinciale popkoepel.

De acht voorrondes vinden plaats op elke vrijdag en zaterdag in februari door de provincie Groningen. Komende zaterdag 18 februari is de vierde voorronde in De Spil, Nieuwe Pekela. Deze voorronde is onder andere tot stand gekomen in samenwerking met Pekelpop. Iedereen is van harte welkom om te komen. De entree is gratis. Aanvang 20.00u.

De acts die mee doen aan de provinciale talentenjacht zijn:
ABCeasefire, Boyz in the Woods (UHG)*, Don’t Feed the Panda, ELIZA, FLCTS, Hackberry, J.R. smith & The Meteorites, JerkBait (Graspol*), Jooz, Jötnar, Judy Mara, Kill Your Darlings, Laws of Motion, Loewie, Loulou Elisabettie, Lowland Kid, Lucid, MAARIS, Maestro, Manzi, Marieke Hulsbos (Nootuitgang*), McScallywag, öhmloud, Oost Wanted, Phoenatix, Pure Harvest, Revo, Roni, Sam Broer (Kunstbende*), Seafire, SheepSkin Wolves, Shirtless, Silke (Popsport*), Small Town Bandits (StuKaFest*), The Desmonds, The Mudd, Tied Laces, Vera’s Charm en WANTON.

De act die extra wordt gepusht speelt op Eurosonic, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, ReitdiepPOP, Pagefestival, Keetpop, Kadepop, The Spy And The Butcher, Taribush Kuna Festival, Worteldagen, Flinke Pink Festival en treedt op in de Melkweg te Amsterdam. Tevens krijgt de act een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek, mag het deelnemen aan lesaanbod van Kunst & Multimedia (Noorderpoort) en ligt er een waardecheque van Westerhaven Muziek klaar.

*De selectie van een aantal acts is tot stand gekomen door een samenwerking met Graspol, Kunstbende, Nootuitgang, Popsport, StuKaFest en Urban House Groningen (UHG).

Ingezonden.