Voorbeeldtuinen op Tuin en Sfeerbeurs Groningen

Foto: Natuur en Milieufederatie Groningen

GRONINGEN – Van donderdag 16 tot en met zondag 19 februari doet de Tuin en Sfeerbeurs Groningen aan. Het grootste noordelijke tuinevenement, vol inspiratie en voorbeeldtuinen. Tussen alle hoveniers en andere standhouders bevindt zich ook de dubbele stand van Operatie Steenbreek Groningen. Een bont gezelschap pleitbezorgers voor de groene tuin, in de tijd van de oprukkende verstening. Met twee voorbeeldtuinen, één betegeld en één groen enthousiasmeren zij bezoekers voor hun motto: ‘tegels eruit, tuin erin!’

Carla Veldhuis, Operatie Steenbreek Groningen: “In sommige wijken is inmiddels zo weinig groen meer dat ware ‘hitte-eilanden’ ontstaan: plekken waar de warmte ’s zomers niet weg kan en de temperatuur flink oploopt. Ook veroorzaakt de toename van tegeltuinen problemen met de afwatering waardoor kelders onderlopen. Regenwater kan immers niet wegzakken in de grond. Genoeg redenen dus om wat tegels te laten plaatsmaken voor planten!”
De ambassadeurs van Operatie Steenbreek inspireren bezoekers met tips en trucs voor een eetbare en (onderhoudsarme) groene tuin met een dubbele stand, vol informatie, een kortingsactie en gratis advies van onder andere ecologisch hoveniers.

Bezoeker van de Tuin en Sfeerbeurs Nicolette Denenkamp kan zich wel vinden in de doelen van Operatie Steenbreek en doet zelfs nog een suggestie voor Groningen: “In Hamburg zijn er wetten: hoe minder bestrating, hoe minder belasting. Ook is er de regel dat je, als je een boom velt, er een nieuwe voor terug moet planten.”

Over Operatie Steenbreek
Operatie Steenbreek is een samenwerking van verschillende Nederlandse gemeentes om verdere verstening van de Nederlandse tuinen tegen te gaan. Met tips, regelingen, een tv-serie, kortingsbonnen, lezingen en brochures probeert de Operatie Steenbreek Groningen Stadjers te enthousiasmeren voor een groene tuin. Groen in je tuin heeft allerlei voordelen: het is bewezen gezond, biedt voeding voor insecten en dieren, en zorgt voor een beter klimaat in de stad. Kijk voor alle info op www.operatiesteenbreek.nl/groningen en de Facebookpaina Operatie Steenbreek Groningen.

Over de Ambassadeurs
Operatie Steenbreek Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen en bestaat uit de Natuur en Milieufederatie Groningen, KNNV Groningen, IVN Groningen, Ecologisch Hoveniersbureau De Wilde Weelde, Ecologisch Hoveniersbureau Michiel Coesèl, De Korenbloem Tuinadviesbureau, Carla Veldhuis Communicatie & Presentatie en Liesbeth Stoker Groen doen & Wel zijn

Op de foto ziet u (links): Akkeliene Postema, Operatie Steenbreek Groningen en bezoeker Nicolette Denekamp.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.