BRUUT! doet exact waar ze goed in is: de zaal platspelen!

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Op 25 februari a.s. treedt BRUUT! op in de Harbour JazzClub Winschoten.

Dit fantastische, best geklede, meest swingende jazzkwartet van Nederland, lanceerde op 3 februari jl. hun nieuwe album Superjazz in het Bimhuis Amsterdam
De recensies zijn unaniem lovend. Het eigenzinnige jazzgezelschap negeert alle formaliteiten in de jazzwereld en zorgt overal voor volle dansvloeren. Benieuwd of dat ook in Winschoten gaat lukken. Aan hun muziek zal het niet liggen: een mengeling van sappige boogaloo en vlezige rhythm&blues in moddervette jazz volgens de Volkskrant.

Voor het nieuwe album Superjazz sloten de heren zich vijf dagen op in een huisje in Frankrijk, waar ze zich lieten inspireren door enorme stapels oud vinyl met obscure surfmuziek uit de 60’s. Maar ook lieten ze zich inspireren in Japan. Verscholen in een achterafstraatje, dronken zij in een piepklein café Japanse whisky en luisterden ze naar originele John Coltrane en Miles Davis platen.
De nieuwe nummers variëren van een ode aan de Japanse stad Saga tot een hommage aan de Franse porno!

De band bestaat uit Maarten Hogenhuis, sax, Folkert Oosterbeek, hammond, Thomas Rolff, contrabas, Felix Schlarmann, drums.
De Harbour Jazzclub is trots op de komst van deze geweldige muzikanten.

Een voorproefje van het optreden was te zien in het VPRO programma Vrije Geluiden op vrijdag 3 februari.

De door de band zelf als ‘superjazz’ omschreven cocktail van jazz, blues en rock ‘n’ roll is op maat gemaakt voor een bewegend publiek en slaat dan ook net zo aan op popfestivals als Lowlands als in het Concertgebouw Amsterdam of North Sea JAZZ

Prominent in het bandgeluid is de rol van het Hammond-orgel, dat er flink op los ronkt en echo’s uit de jaren zestig oproept.

Dat het Bruut! zeker niet alleen om het opwekken van energie gaat blijkt uit het rustigere werk dat de band ook meester is. Zo is op het nieuwe album Superjazz goed te horen dat de band ook geloofwaardig blijft als ze even gas terug neemt.

BRUUT! heeft niet stil gezeten in 2016. De band tourde met Wilfried de Jong door het hele land met hun theatervoorstelling en speelde op festivals als Tokyo Jazz, Glimps, National Arts, Istanbul Jazz, North Sea Jazz en Noorderslag.

Het concert begint om 20.30 uur, de kaartjes zijn te reserveren via de website harbourjazzclubwinschoten.com of per mail info@harbourjazzclubwinschoten.co

 

Ingezonden.