Commissaris van de Koning René Paas brengt werkbezoek aan Westerwolde

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE I.O. – Vandaag brengt de commissaris van de Koning René Paas een bezoek aan de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde.

Na ontvangst op het gemeentehuis in Wedde door burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff bezocht René Paas samen met het college van Bellingwedde dorpshuis De Meet en het Museum de Oude Wolden in Bellingwolde.

In het museum bekeek hij de expositie Duizend Dingen. Deze tentoonstelling draait om de soms alledaagse en vaker bijzondere historische objecten uit hun depots. Naast de persoonlijke ‘dingen’, zijn er onder de noemers ‘Verdwenen dingen’ en ‘De orde der dingen’ allerlei andere objecten te zien. Elk object heeft een eigen verhaal, allemaal uit de eigen streek. De expositie loopt tot en met 19 maart 2017. Ook de schilderijen en tekeningen van Ploegleden van het eerste uur, waaronder Jan Altink, Johan Dijkstra en Ben Walrecht, de vaste collectie van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en de werken van Harry Schomaker uit Ter Apel, die exposeert in het kader van 24K kregen de nodige aandacht.

De heer Paas was onder de indruk van de rondleiding en de exposities. Hij maakte dit o.a. kenbaar door een bericht achter te laten in het gastenboek van het museum.

Na de lunch en een fotomoment voor de pers werd het werkbezoek voortgezet in de gemeente Vlagtwedde. Daar bezoekt hij vanmiddag, samen met het college van Vlagtwedde, onder andere Ofichem in Ter Apel en de Kloosterboerderij Bleyendael in Sellingen.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Klik HIER voor alle foto’s