Lezing Van smeltwater tot de Drentse Aa: waterschatten in Drenthe

Foto ingezonden door het Hunebedcentrum

BORGER – Op donderdag 23 februari om 19.30 wordt in het Hunebedcentrum de zevende lezing gehouden in de serie ‘De Schatten van Drenthe’. Enno Bregman* zal uitweiden over de waterschatten in Drenthe, er zal onder andere worden stil gestaan bij het (archeologische) belang van water in Drenthe. Oftewel de oudste wordingsgeschiedenis van Drenthe.

Nederland kan niet met en niet zonder water, dit is voor Drenthe niet anders. Al sinds de eerste bewoners wordt er maar al te graag gebruik gemaakt van het water. Maar ook is het plek om te vrezen… Tijdens de lezing van Bregman zal worden stilgestaan bij de geologische en archeologische schatten die doen herinneren aan deze eeuwen voortdurende relatie die Drenthe heeft met het water.

Het Hunebedcentrum organiseert deze lezingenreeks in samenwerking met de AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie), IVN (instituut voor natuureducatie), DPV (Drents prehistorische vereniging) en Geopark de Hondsrug. Diverse experts op het gebied van de Drentse schatten nemen u in acht lezingen gedurende het winterseizoen 2016-2017 mee op reis door het ontstaan van Drenthe, haar bijzondere vondsten en haar bewoners.

* Provinciaal geoloog Enno Bregman is ondermeer bezig met promotieonderzoek naar de diepe grondwaterstromingen in het Drentsche Aa gebied.

U kunt zich opgeven via email: svanwijk@hunebedcentrum.nl

Meer informatie zie: http://www.hunebednieuwscafe.nl/2016/10/lezingenreeks-de-schatten-van-drenthe/

Locatie: Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12 Borger

Tijdstip: donderdag 23 februari om 19.30 uur (de zaal is open om 19.00) Entree 7,50 euro p.p. Voor leden AWN, IVN, DPV, Geopark de Hondsrug en Hunebedcentrum geldt een korting van 2,50 euro.

Ingezonden.