Spreekdag voor grenspendelaars in Emmen

Foto: EDR

EMMEN – Tijdens een Spreekdag op locatie in Emmen kunnen grenspendelaars en hun werkgevers op 2 maart a.s. terecht bij GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR). Belangstellenden krijgen informatie op het gebied van sociale verzekering, ouderdomspensioen en belasting. Dan (tussen 13 en 17 uur; op afspraak!) zijn medewerkers van het Bureau voor Duitse Zaken (SVB) en GIP EDR aanwezig op het kantoor van UWV aan de Verlengde Spoorstraat 2.

Met deze Spreekdag komt GIP EDR tegemoet aan de groeiende behoefte voor een fysiek GrensInformatiePunt in de regio Emmen. Grensarbeiders, werkgevers, studenten en gepensioneerden uit de regio Emmen kunnen een afspraak maken om hun persoonlijke situatie te bespreken.

“Bij GIP EDR kan iedereen terecht voor gratis informatie en persoonlijk advies over wonen, werken, studeren en ondernemen in het EDR-gebied. Naast de maandelijkse Spreekdagen in Emmen en Bad Nieuweschans is GIP EDR wekelijks bereikbaar via de EDR. Er kan ook een afspraak worden gemaakt voor een persoonlijk adviesgesprek bij ons in Bad Nieuweschans”, zegt GIP-adviseur Michiel Malewicz.

Naast de GIP EDR-Spreekdag in Emmen kan iedereen op de derde woensdag van de maand terecht bij GIP EDR in Bad Nieuweschans voor informatie op het gebied van belasting, ouderdomspensioen en sociale verzekering. Dan zijn medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer, het Bureau voor Duitse Zaken (SVB) en de Deutsche Rentenversicherung (DRV) aanwezig.

Voor beide Spreekdagen moeten belangstellenden bij de EDR telefonisch een afspraak maken via 0597-521818.

GIP EDR organiseert de Spreekdagen in het kader van het INTERREG-project “Arbeidsmarkt Noord”. Binnen dit koepelproject slaan diverse partners in het Noorden de handen ineen, om één grensoverschrijdende onderwijs- en arbeidsmarkt te creëren.

De EDR is als lead partner verantwoordelijk voor de afwikkeling van het project. Het project wordt in het kader van het INTERREG V-programma “Deutschland-Nederland” ondersteund met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Cofinanciers zijn de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe, het Ministerie van Economische Zaken en de Duitse deelstaat Niedersachsen.

Ingezonden.