Vijf gewonden bij ongeval Heede

Foto: Politie Leer

HEEDE – Vannacht zijn bij een ongeval in Heede vijf personen gewond geraakt.

Om half twaalf vannacht moest een 40 jarige uit Lorup, volgens zijn verklaring, op de B401 ter hoogte van de Nordfelderweg in Heede naar links uitwijken voor een overstekende ree. Hierbij botste hij tegen een BMW Z3 van een 35 jarige man uit Heede, die op dat moment de 40 jarige wou inhalen.

Door de klap werden de beide auto’s in de naastgelegen sloot geslingerd. De BMW vloog hierbij over de kop en bleef op het dak liggen. De 35 jarige bestuurder raakte zwaar gewond. Zijn beide passagiers wisten op eigen kracht de auto te verlaten en raakten licht gewond.

De 40 jarige en zijn passagiere raakten eveneens licht gewond.

De politie is met de reconstructie van het ongeval bezig. De bestuurder van de BMW had een alcoholpromillage van 1.36. In de tweepersoonsauto zaten drie personen.