Expositie THUIS door wethouder Seine Lok geopend

Foto: Johan de Boer

TER APEL – Vandaag heeft wethouder Seine Lok in het klooster in Ter Apel de tentoonstelling THUIS geopend.

Als antwoord op verschillende bezoekjes aan de tentoonstelling EXODUS, die van 8 oktober t/m 16 december 2016 te zien was in Museum Klooster Ter Apel, hebben leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK) Ter Apel, Rijks Scholengemeenschap (RSG) Ter Apel en beeldend kunstenaars van kunstcafé Ter Apel kunstwerken gemaakt voor de tentoonstelling THUIS. Met deze expositie wordt de bezoeker inzicht gegeven wat het betekent om je in Nederland thuis te kunnen voelen.

Je ergens thuis voelen is essentieel voor het welbevinden van mensen. Het doel van dit project is om jonge vluchtelingen positief in het nieuws te brengen door hun werk te exposeren en bezoekers inzicht te geven in de moeilijkheden waar vluchtelingen mee te maken hebben wanneer ze een THUIS in een ander land zoeken. De expositie geeft een beeld over hoe jonge vluchtelingen en kunstenaars aankijken tegen het begrip THUIS.

Van 9 maart t/m 28 maart 2017 is in Museum Klooster Ter Apel deze bijzondere expositie te zien. De expositie is vanmiddag na een aantal toespraken door wethouder Seine Lok geopend. Hij “viel” daarbij bijna met de deur in huis door zich, samen met enkele leerlingen, een weg naar de expositie te knippen. De papieren deur was gemaakt van knipvellen met daarop de tekst WELKOM in heel veel talen.

Locatie: Galerie I, in Museum Klooster Ter Apel, Boslaan 3-5, 9561 LH Ter Apel

Informatie: http://www.kloosterterapel.nl

Foto’s: Johan de Boer