Scouting jeugd Stadskanaal krijgt brandweer op bezoek

Foto: Ronny

STADSKANAAL – Scouting Stadskanaal in het Pagedal kreeg zaterdagmorgen bezoek van de brandweer.

De jeugd kon deze morgen even spelen met water en brandweerslangen. Brandweer Stadskanaal had voor leden van Scouting twee opdrachten klaar gezet. Met een brandslang moest men de brandjes in het huis blussen. Uiteraard als simulatie neergezet op de parkeerplaats naast het Scouting gebouw. Ook moesten ze een opgerolde brandweerslang uitrollen met als doel om hem recht uit te rollen en daarbij de tien kegels om te gooien.

Nadat alle leden aan de beurt waren geweest moest alles weer opgeruimd worden. De brandweer mannen begonnen en de jeugd hielp een handje mee. Uiteraard werd iedereen uitgenodigd om een kijkje in de brandweerwagen te nemen.
http://www.scoutingstadskanaal.nl/

Tekst en beelden door Ronny 112 Regioflits