Darten voor Geuko bij Boelie’s Pub

Foto: FB

WINSCHOTEN – Zaterdag 8 april wordt bij Boelie’s Pub gedart om heel veel geld in te zamelen voor Geuko.

‘s Ochtends staat Geuko van Lang uit Winschoten naast het bed van de ouders en zegt tegen papa: ik kan niet zo goed lopen. Dat was het begin van een erg verwarrende periode die vanaf 22 juli 2016 is begonnen. Geuko was binnen 48 uur verlamd, van het OZG te Winschoten al snel verhuisd naar het UMCG te Groningen. Daar werd hij geïntubeerd omdat zijn spier om te ademen er mee op hield.

Door een longvirus de EV-D68 heeft zijn imuunsysteem een reactie gegeven door een ontsteking in het motorische gedeelte in de grijze materie van je ruggemerg.
Geuko heeft AFM ( Acute Flaccid Meyelitis).

Doordat Geuko niet langer dan 30 sec. zonder beademing kan mag hij niet naar een revalidatiecentrum of überhaupt naar huis. Omdat in Duitsland deze regels niet gelden ligt hij in Hamburg en gaat hij voor revalidatie naar Brandenburg.
Later hoopt Geuko met zijn familie naar Amerika te kunnen gaan. Daar hebben ze meer ervaring met deze ziekte en kunnen ze intensiever te werk gaan. De kosten hiervoor zijn gigantisch. Ook heeft hij thuis allerlei hulpmiddelen nodig. Deze worden niet door de zorgverzekering vergoed.

Vrijwilligers van Boelie’s Pub hopen door middel van het darttoernooi en een verloting dat de kans dat Geuko naar Amerika kan een stapje dichterbij komt en dat hij in de toekomst lopend en zonder beademing terug komt in Winschoten.

Het darttoernooi begint 8 april om 20.00 uur. Het is een 501 single darttoernooi. Aanmelden kan vanaf 19.30 uur bij Boelie’s Pub. De inleg is €10,00 waarvan €2,50 naar Geuko gaat en de rest naar de dagprijzen. De hoofdprijs is een weekendje weg naar vakantiepark Schoonhovenseland in Drenthe. De prijs is beschikbaar gesteld door Villapark Emslandermeer in Vlagtwedde. Per deelnemer sponsort Boelie’s Pub €1,50. Ook de vleesprijzen in de verliezersronde worden door Boelie’s Pub gesponsord.

De hoofdprijs bij de verloting is vijf gratis rijlessen, beschikbaar gesteld door rijschool Richard Schut. Daarnaast zijn er heel veel mooie prijzen te winnen. Deze zijn beschikbaar gesteld door ondernemers en particulieren in- en om Winschoten. De lootjes kosten 1 euro. De opbrengst gaat volledig naar Geuko.

Kun jij niet meedoen maar wil je graag helpen? Kom dan langs bij Boelie’s Pub en doneer in Geuko’s Spaarvarken! Ook bij heel veel ondernemers in Winschoten en wijde omgeving staan collectebussen voor Geuko.

Wilt u een steentje bijdragen door bijvoorbeeld prijzen beschikbaar te stellen voor de verloting of ook een collectebus in uw zaak neerzetten, neem dan contact op met Gert Jan van Lang via een persoonlijk bericht op Facebook.