Deelnemers genieten van de Freerunning Jam in Ter Apel

Foto: Jeroen Swarts

TER APEL – Zaterdag vond bij sportvereniging TGAV in Ter Apel voor de eerste keer een Freerunning Jam plaats.

Freerunning is vooral bekend als straatsport, echter de indoorvariant is net zo uitdagend. De uitdaging bestaat hierin om zo sierlijk mogelijk van de ene plek naar de andere te komen om hierbij onderweg hindernissen en obstakels te overwinnen! Met snelheid gekoppeld aan acrobatiek, fysieke uitdaging, mentale beheersing en controle.

Freerunning is enorm in opkomst en nu ook in Ter Apel. Deze sport is een film-hit op internet, in bioscoopfilms, tijdens evenementen en op televisie, freerunners komen daar regelmatig voorbij. Steeds meer jongeren beoefenen Freerunning of zoeken een plek waar ze onder begeleiding trucs kunnen aanleren.

Verschillende flips
In de ochtend van 9:30 – 12:30 uur was het de beurt aan de jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Basisschool groep 6, 7 en 8. Onder leiding van de docenten van TGAV leerden de jongste deelnemers nieuwe trucs en technieken en werd er hard gewerkt om de coolste moves verder uit te bereiden en te perfectioneren. Een geweldig schouwspel! In de middag van 13.00 uur – 16:00 was het de beurt aan de jongeren en volwassenen van 13 jaar en ouder. Voortgezet onderwijs en ouder.

Foto’s: Jeroen Swarts en Marja Elling