Passieconcert Toonkunstkoor Delfzijl op 9 april in Magnuskerk

Foto ingezonden door Hensen Trenning

BELLINGWOLDE – Op Palmzondag 9 april om 16.00 uur geeft het Toonkunstkoor o.l.v. Vincent Hensen uit Delfzijl een Passieconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde.

Het Toonkunstkoor Delfzijl is in 1990 ontstaan. In dat jaar werd onder de inspirerende leiding van Jelke Hamersma besloten het toenmalige Christelijk Gemengd koor “Sursum Corda” uit Wagenborgen uit te breiden en om te vormen tot een oratoriumkoor. In 1994 werd een fusie aangegaan met het Eemsmondmannenkoor Cantate Domino en in datzelfde jaar werd door de Mij. ter Bevordering der Toonkunst het officiële predikaat “Toonkunstkoor” aan het koor verleend.

Vincent is geen onbekende in de Magnuskerk. Hij heeft al verschillende keren orgelconcerten gegeven en koren op het orgel begeleid. Vincent heeft gestudeerd van het Prins Claus Conservatorium. Vincent begon zijn muzikale carrière als organist, maar sinds 2006 dirigeert hij ook koren en vanaf 2013 het Toonkunstkoor Delfzijl.

Het koor zal op de piano begeleid worden door Mineke Potgieser.
Ze gaan stukken zingen uit de prachtige klassieker voor Passiemuziek “Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze” van Joseph Haydn. Tevens zal het koor het prachtige Ave Verum en De Profundis Clamavi van Mozart zingen. Vincent Hensen verzorgt ook nog een aantal orgelsolo’s.

We zijn ervan overtuigd het een prachtig concert wordt van een zeer hoog muzikaal niveau. We willen het concert dan ook van harte bij u aanbevelen.
In de pauze wordt, zoals gebruikelijk, koffie en thee geserveerd. De entreeprijs is €10. Extra informatie kunt vinden op www.pkn-bellingwolde.nl of www.toonkunstkoordelfzijl.nl .

Ingezonden door Hensen Trenning