..

Voorlopige opbrengst collectebussen voor Geuko meer dan 1.800 euro

Foto: Jos Hensens

WINSCHOTEN – Vandaag werden bij Troost en Meer de inhoud van de collectebussen geteld die bij diverse ondernemers in Winschoten en wijde omgeving zijn geplaatst om geld in te zamelen voor Geuko.

Op diverse manieren wordt geld ingezameld voor de behandeling van Geuko van Lang uit Winschoten. Het ventje werd vorig jaar getroffen door AFM ( Acute Flaccid Meyelitis). Na een lange ziekenhuisopname in het kinderziekenhuis in het UMCG wordt Geuko nu in Duitsland behandeld. Het doel van de inzamelingen is dat Geuko voor verdere behandeling naar Amerika kan en dat hij in de toekomst lopend en zonder beademing terug komt in Winschoten. Klik HIER voor meer informatie.

Bij heel veel ondernemers in de gemeente Oldambt en wijde omgeving waren spaarvarkens neergezet waarin het publiek een bijdrage voor Geuko kon doen. De spaarvarkens stonden zowel bij winkeliers als bij marktkooplui.

Vandaag werden de spaarvarkens verzameld en de inhoud ervan geteld. Dit vond plaats bij Troost en Meer aan de Bosstraat in Winschoten. Ook kwamen daar vanmiddag nog giften binnen en werden er de inmiddels beroemde Geuko dropjes verkocht. Aan het eind van de middag maakte de penningmeester van Stichting Adventure Geuko bekend hoeveel er is gedoneerd. De (voorlopige) opbrengst is precies 1.818 euro. Hier komt nog de inhoud van vijf collectebussen bij. Deze moeten nog worden opgehaald.

Door deze gulle gaven komt de mogelijkheid voor Geuko en zijn ouders naar Amerika te gaan weer een stapje dichterbij. Aanstaande zaterdag vindt bij Boelies Pub een darttoernooi en een grote verloting plaats. Ook dan is de opbrengst voor Geuko.

Voor meer info zie: www.adventure-geuko.com

Foto’s: Jos Hensens

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.