Leerlingen sluiten Scoor een Boek af bij SC Scheemda

Foto: Huisman Media

SCHEEMDA – Hoeveel boeken hebben de kinderen uit de gemeenten Oldambt en Bellingwedde gelezen voor het project Scoor een Boek!? Dat hoorden ze vandaag bij SC Scheemda.

Vandaag was de bekendmaking van het aantal, door leerlingen van scholen uit de gemeenten Oldambt en Bellingwedde,  gelezen boeken bij het provinciale project Scoor een Boek!  Er kwamen 712 kinderen  naar deze sportieve afsluiting .

In drie rondes werd de eindscore bekendgemaakt. Vervolgens namen de leerlingen deel aan een spelcircuit.  Als laatste waren de leerlingen van scholen uit de gemeente Bellingwedde aan de beurt. Zij hoorden de eindstand van burgemeester Janneke Snijder.

Ook het bedrijfsleven vindt de inzet van de kinderen geweldig. Zo sponsorde de Jumbo van Scheemda het evenement met pakjes drinken voor de kids. En SC Scheemda verdient een groot compliment voor het wederom  beschikbaar stellen van hun terrein en faciliteiten.

Morgen wordt bij HS ’88 Hoogezand de totale score bekend gemaakt.

 

Het succes van Scoor een Boek! is niet onopgemerkt gebleven. De eerste stappen naar een landelijke uitrol zijn inmiddels gezet. Bij de editie van dit jaar zijn Bibliotheek Deventer en Go Ahead Eagles al aangehaakt. In 2018 volgen waarschijnlijk meer clubs uit de Eredivisie. Biblionet Groningen werkt bij de landelijke opzet samen met Stichting Lezen, Rijnbrink en Eredivisie CV.

Foto’s: Huisman Media