AH Buitendag bij Melkveebedrijf Meijer weer goed bezocht

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Net als vorig jaar was er ook dit jaar op Tweede Paasdag een open dag op de boerderij van Melkveebedrijf Meijer.

Vandaag deed Melkveebedrijf Meijer weer mee aan de AH Buitendag. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur was iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen op het bedrijf met 320 melkkoeien en ruim honderd 130 stuks jongvee. In de knuffelhoek konden kalfjes geknuffeld worden, er waren Toys for Boys (grote trekkers en machines), je mocht een kijkje nemen in de melkstal en in de comfortstal, waar de koeien zelfs geborsteld kunnen worden.

Albert Heijn zorgde voor een kopje koffie, thee of limonade met iets lekkers erbij en voor kaas, tomatensoep, brood en fruit. Voor de kinderen waren er kleurplaten, maskers, spelletjes, schminken, een springkussen en een speurtocht.

Het was een gezellige, leerzame dag waar kinderen en volwassenen een goed beeld kregen van hoe het er op een melkveebedrijf toegaat. De koeien en kalveren werden geaaid en gevoerd, er werd gekeken hoe de mest automatisch wordt afgevoerd en hoe een melkstal werkt. De bezoekers die vanmorgen bij de familie Meijer kwamen waren getuige van de geboorte van een kalfje en dat maak je ook niet elke dag mee.

Foto’s: Catharina Glazenburg
Klik HIER voor meer foto’s