Burgemeester Rodenboog breit mee aan grootste deken van Nederland

Foto: Branko de Lang

GRONINGEN, AMSTERDAM, DEN HAAG – Groningers, Agnes Bakker en Milieudefensie maakten vandaag van hun trein naar Den Haag een ‘breitrein’.

Zij breiden voor de actie: Gronings gas, brei er een eind aan. Met deze nationale actie vroegen ze de aandacht van de politiek voor de noodzaak van duidelijke afspraken in het nieuwe regeerakkoord om de gaskraan te sluiten en de Groningers niet langer in de kou te laten staan.

In het hele land wordt 100 dagen gebreid. Eind juni is de deken af en wordt deze onthuld in Den Haag. De Grootouders voor het Klimaat droegen in Den Haag ook al een steekje bij. En ook in Haarlem, Amsterdam en Brabant wordt gebreid. Iedereen in Nederland kan mee doen: thuis, in een breicafé, op school of in een verzorgingshuis.

De trein reed van Groningen, via Leeuwarden en Amsterdam naar Den Haag. Burgemeester Albert Rodenboog kwam tijdens het gasdebat naar buiten en breide mee aan de grootste deken van Nederland.

Ingezonden.