Chris Huizinga ambassadeur Grunn MoveS

Foto ingezonden door Grunn MoveS Ard Hofman

GARNWERD, GRONINGEN – Schaatser en inlineskater Chris Huizinga uit Garnwerd is de eerste ambassadeur van de beweging Grunn Moves. Grunn MoveS wil Groningers inspireren om in beweging te komen tegen de ziekte Multiple Sclerose (MS).

Grunn MoveS brengt mensen samen, geeft bekendheid aan de ziekte van het centrale zenuwstelsel en ondersteunt fondswerving voor deelname aan de landelijke Moves evenementen. De organisatie in de provincie Groningen onder leiding van Ard Hofman uit Ten Post doet dit door geld in te zamelen via de evenementen Klimmen tegen MS op de Mont Ventoux in Frankrijk en/of ArenA MoveS in de Amsterdam ArenA.

Hofman gelooft in de overtuiging dat er in de toekomst een MS-vrije wereld zijn. ‘Maar tot die tijd willen we mensen met MS in beweging houden om hun mogelijkheden te verkennen met positieve motivatie. Wij geloven net als MoveS sterk dat het niet de grootte is wat belangrijk is maar de beweging zelf. Samen kunnen we ons inzetten om het verschil te maken, oftewel mit mekoar tegen MS.’

De 19-jarige Huizinga, die het afgelopen schaatsseizoen opzien baarde met prima prestaties en als beloning wereldkampioen bij de junioren werd, aarzelde niet toen Hofman hem benaderde. ‘Dankzij Grunn MoveS komt er veel geld binnen en is het mogelijk om onderzoek te doen naar de oorzaken van MS. Ik help hier als ambassadeur graag aan mee. Daar waar mogelijk ben ik erbij als Grunn Moves activiteiten organiseert. Elkaar inspireren in sportieve prestaties vind ik mooi en als ik daar aan kan bijdragen dan doe ik dat graag!’ Huizinga heeft een contract getekend bij Team Lotto Jumbo en zal met teamgenoot Sven Kramer het volgende seizoen in actie komen.

Hofman raakte bij Moves betrokken doordat hij in de familie geconfronteerd werd met MS. Inmiddels nam hij twee keer deel aan Klimmen tegen MS op de kale berg. In 2015 werd 6.500 euro ingezameld met zijn tweetjes. Vorig jaar haalden acht fietsers en twee hardlopers maar liefst 24.500 euro op. In overleg met de organisatie van MoveS is er voor dit jaar voor een nieuwe opzet gekozen. Meer Groningers bereiken dan de afgelopen jaren.

Klimmen tegen MS

Op 5 juni 2017 is de zevende editie van Klimmen tegen MS. De organisatie staat ook open voor andere creatieve manieren om de berg te beklimmen. Iedereen die op sportieve wijze wil bijdragen aan de strijd tegen MS is van harte welkom. Dit jaar reist Team Grunn MoveS met ruim vijftig deelnemers af naar het zuiden van Frankrijk om deel te nemen aan dit bijzondere eendaagse evenement. Veertig leden komen van de CSG scholen uit Groningen en vertegenwoordigen zes scholen in onze provincie en elf leden doen individueel of in teamverband mee aan Klimmen tegen MS.

ArenA MoveS

Op 25 juni 2017 is het trappen klimmen. De Amsterdam ArenA is beroemd en berucht om haar trappen. Misschien wel het gebouw met de meeste trappen in Nederland. En traplopen is misschien wel de zwaarste fysieke inspanning die we kennen. Vergelijkbaar met de dagelijkse strijd die zeventienduizend MS-patiënten iedere dag moeten aangaan om mee te kunnen doen in onze samenleving.

Voor iedereen is er een geschikt parcours. Van zevenhonderd treden, vijfentwintighonderd treden tot de ultimate challenge met vijfduizend treden.

Voor meer informatie zie facebook.com/GrunnMoveS of www.moves.ms/movers

Ingezonden.