Het waargebeurde verhaal van Mien Bezemer, een kind van ‘foute’ ouders

Foto: Bibionet

DELFZIJL – Op woensdag 3 mei verzorgt auteur Janny de Heer in Theater De Molenberg van Delfzijl de lezing ‘de Barones’.

Auteur Janny de Heer, opgegroeid in Delfzijl, schreef de roman ‘De Barones’, gebaseerd op het leven van Mientje Bezemer. Een fascinerend verhaal van een vrouwenleven dat zich afspeelt tegen het decor van de wederopbouw in het naoorlogse Nederland. Een tijd die zoveel mogelijkheden tot ontwikkeling bood, maar niet
aan hen met de stempel ‘dat is er zo eentje van die fout was in de oorlog’.

Janny de Heer (1955) debuteerde met drie verhalen onder de titel ‘Landskinderen van
Curaçao’. Later verschenen als ‘Yu di Tera Landskinderen’. Andere werken van haar zijn ‘Hey Buddy’, ‘Buitenbeentjes’ en ‘Gentleman in slavernij’. Overeenkomst in haar boeken is de interesse in het koloniale verleden.

Niet bewust zo bedacht maar sinds haar debuut, dat weliswaar historisch maar fictie was, vertonen haar latere werken steeds meer affiniteit met de waargebeurde geschiedenissen. De schrijfster is gegrepen door de absurditeit van maatschappelijke omstandigheden waarin mensen meegesleurd worden in situaties waar ze niet zelf om hebben gevraagd.

Het waargebeurde verhaal van Mien Bezemer, een kind van ‘foute ouders’

Woensdag 3 mei van 19.30 – 21.30 uur
Theater de Molenberg
Zaal de Hanekam
Molenbergplein 11, Delfzijl

Entree € 3,50 inclusief 1 koffie/thee
Toegangskaarten via 0596 – 613108 of
n.niehoff@biblionetgroningen.nl

Ingezonden.