Politie rukt massaal uit voor “ontvoering” 25 jarige man

Foto: Bé Eelsing

WALCHUM – Gistermiddag deed een anonieme melding over een in Nederland ontvoerde man de politie massaal uitrukken.

Gistermiddag werd om half zes telefonisch de ontvoering van een 25 jarige man gemeld. De man zou in Nederland ontvoerd zijn en naar Walchum, vlak over de grens bij Sellingen, zijn gebracht. De politie rukte massaal uit. Ook ging er een politiehelikopter de lucht in.

De politie viel de woning, aan het door de melder opgegeven adres, in Walchum binnen. Daar troffen zij de bewuste 25 jarige man aan. De man was ongedeerd en volkomen verrast door de massale politie-inzet. Hij verklaarde zich vrijwillig in de woning te bevinden.

Langzamerhand werd duidelijk dat het om een valse melding ging. Op dit moment heeft zowel de Nederlandse- als de Duitse politie geen idee wie achter het telefoontje zit. Mocht in de loop van het onderzoek meer duidelijkheid komen over de identiteit van de beller, dan zal deze persoon zich bij de politie verantwoorden moeten.

De politie-inzet werd om 20.00 uur beëindigd.