Overweldigende belangstelling voor de 14-Gehuchtenloop (Update met uitslagen en nog meer foto’s)

Foto: Hilvert Huizing

SELLINGEN – Vandaag was de poort van camping De Barkhoorn in Sellingen alweer voor de negende keer het begin- en eindpunt van de 14-Gehuchtenloop. De loop was de vierde wedstrijd in het kader van het Schutrups Loopcircuit en werd georganiseerd door Sellingen Loopsport.

Naast de wedstrijdlopers verschenen ook veel recreanten en jeugdlopers aan de start. De afstanden bedroegen 5, 10 of 21,1 km (halve marathon). Ook sportieve wandelaars en Nordic Walkers konden meedoen. Het parcours was grotendeels verhard, maar de lopers moeten ook rekening houden met zandpaden.

De gemeente Vlagtwedde kent zestig namen van dorpen, streeknamen, buurten. Hiervan worden vijftig als gehuchten aangemerkt. Van Veele tot Munnekemoer en Abeltjeshuis tot Jipsingboermussel. De namen zijn veelal ontstaan in de loop van de geschiedenis van Westerwolde. De gehuchten zijn voorzien van een heus naambord, zodat de historische namen voor altijd bewaard blijven. Ter gelegenheid hiervan is de 14-Gehuchtenloop ontstaan.

Voor deze loop was een overweldigende belangstelling. Daardoor was de start een half uur later dan gepland. De lopers werden “weggeschoten” door wethouder Giny Luth.

Uitslagen heren
1: Freek Hoolsema, Assen 1.15.52
2: Gerard Vos, Appingedam 1.16.59
3: Heiko Nijlaan, Stadskanaal 1.19.42

Uitslagen dames
1: Janke van der Laan, Winschoten 1.32.57
2: Lydia Doornbos, Appingedam 1.35.12
3: Theresia Bijl, Stadskanaal 1.39.02

Foto’s: Hilvert Huizing en Jan Doornkamp

Klik HIER voor alle foto’s.

https://youtu.be/h8ilSgY4Uj0

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.